Amazon.nl is finally here

Amazon has finally opened their Dutch webstore. Other Dutch webstores were afraid of this, the current sale many webstore have at the moment is reportedly because of Amazon being about to open their Dutch webstore. This opening turns out to be a bit of a disappointment (in my opinion) and many webstores shouldn’t be afraid, yet.

Only Bol.com should be afraid because Amazon.nl is currently only selling Kindles and ebooks. And even then Bol has the advantage of accepting payment by iDeal (a Dutch online payment method for debit cards) and Amazon.nl only accepts credit cards. A lot of Dutch people don’t have a credit card and iDeal is the standard method of online payment in the Netherlands. Hopefully giftcards will be available soon so people can use that to pay for their purchases.

A big disappoint for me personally is that there is no option to put ebooks you want on a wishlist. On Amazon.com I have a long wishlist of ebooks I find interesting.

Also, they only sell Kindles and ebooks. Not even accessories for the Kindle, such as chargers and cases can be ordered.

Because I read only (e)books in English I’ll be staying with Amazon.com for now, if it’s possible. I will be ordering a new Kindle soon (I know I said it was going to be a Paperwhite but I’m now again leaning towards getting the Voyage), but I’ll be registering it at the US website.

3 thoughts on “Amazon.nl is finally here

  1. Hoi Bianca, ik was aan het googlen over een wishlist voor ebooks op amazon.com, en ik kwam bij je blog uit. Ik vroeg me af of jij toevallig antwoord hebt op mijn vraag πŸ™‚ Ik lees ook vooral ebooks in het Engels, en heb daarom ook een amazon.com wishlist aangemaakt. Mijn idee was dat ik die zou kunnen sorteren op prijs, en dan makkelijk kan zien welke boeken van mijn lijst in de aanbieding zijn. Een kennis van me doet dat op die manier op amazon.co.uk, en dat werkt perfect. Maar, bij amazon.com lukt het me niet. Als ik sorteer staan er allerlei prijzen door elkaar, helemaal niet op prijsvolgorde, en ik denk dat dat komt omdat er naar alle formats gekeken wordt, en er veel boeken zijn die op papier tweedehands voor een paar cent te krijgen zijn. Dat sorteren gaat dus niet op kindle-prijs, ook al heb ik kindle geselecteerd bij het toevoegen aan die lijst. Ik vroeg me af of jij hetzelfde probleem hebt (gehad) en toevallig een oplossing weet πŸ™‚ Super bedankt!

    1. Ik had het nog nooit geprobeerd, maar inderdaad, ik heb hetzelfde probleem. Sowieso kloppen de prijzen in mijn wishlist bijna nooit; als ik doorklik naar de pagina van het boek is het bijna altijd duurder. In de wishlist staan dus duidelijk alleen de US prijzen en niet de EU prijzen. Ik heb er wel eens over geklaagd en kreeg toen als antwoord dat ze het probleem zouden doorspelen naar de juiste afdeling. Ik zou gewoon Amazon mailen over het probleem, als ze het niet weten of te weinig klachten krijgen zullen ze er nooit wat aan doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *